Tutorial: strikje

Strikje

Mijn verzameling van te kleine lapjes die ik niet weg wil gooien is serieuze vormen aan het aannemen. Bij elk project heb ik wel een paar lapjes over waarvan ik denk dat ze ooit nog wel te pas kunnen komen, maar die uiteindelijk vaak te klein zijn. Omdat ik het zonde vind om ze weg te gooien, ben ik er broches van gaan maken. De meeste van jullie zullen de Bloemenbroche van Mme ZsaZsa wel kennen, maar gezien ik een strikjes-fan ben, en dit nog een stapje simpeler en sneller klaar is, zwerven er nu overal strikjes door het huisje. Maakt het wel een stuk vrolijker ūüôā

We hebben nodig:
– 3 stukjes stof
– naaigaren
broche-speldje

Afmetingen strikje

Stap 1. Knip 3 stukjes. Twee voor het strikje zelf van 11 cm bij 6 cm. Ik zelf heb 0,5 cm naadwaarde aangehouden zodat het strikje zelf straks 10×5 cm wordt. Het lintje voor om het strikje te binden is een stukje van 4 cm bij 6 cm. (en de stof even strijken is natuurlijk altijd beter voor het eindresultaat, maar de strijkplank is bij ons even in gebruik als opbergplank).

Strikje

Stap 2. Plaatst de twee grote delen met de goede kant op elkaar en speld vast. Markeer waar de keeropening moet komen zodat je deze open laat.

 

 

 

Lintje strikjeLintje strikjeLintje strikjeStap 3. Vouw het lintje eerst dubbel. Vouw het dan open, en vouw beide zijkanten naar het midden. Speld beide zijkanten vast.

 

strikjeStrikje

Stap 4. Naai zowel het lintje als de strik. Laat bij de strik een keeropening open.

 

 

 

StrikjeStap 5. Vouw het lintje dubbel, met de goede kant op elkaar. Stik dit vast zodat je een lusje krijgt. Draai het lusje binnenstebuiten zodat de goede kant naar boven ligt.

 

 

 

StrikjeStap 6. Knip de hoekjes van het strikje en keer door de opening.

 

 

 

 

StrikjeStrikjeStap 7. Naai de keeropening dicht met een blinde hechtsteek. Het strikje en lintje zijn nu afgewerkt.

 

 

 

StrikjeStap 8. Schuif het lintje om het midden van het strikje totdat het mooi in het midden zit. Bevestig de strik aan de broche-speld. Let hierbij op dat je zowel door de stof van het lintje, als ook door het strikje naait zodat deze niet los kan komen.

 

 

Et voila! We hebben een strikje!

Strikje

Strikje
Zowel de stof als de speldjes zijn te verkregen in onze webshop. Mocht je gebruik maken van de tutorial, laat je het resultaat dan zien op onze Facebook-pagina? Succes!

 

 

Een reactie kun je hier achterlaten

 
 

Leave a Reply

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze webwinkel te faciliteren. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.
Ik accepteer dit
x
No Notify!