Trots op Louisa

9 maanden geleden kon ik nog geen broek omzomen, knoop aanzetten of rechte lijn stikken. Ondanks dat mijn moeder altijd aan het naaien was, had ik er niet veel mee (nog aardig gezegd, want als eigenwijs kindje wilde ik echt geen zelfgemaakte kleren aan). Tot vorig jaar dus, toen bedacht ik me dat het toch wel leuk kon zijn. Zeker gezien alle mooie stofjes die ik dan kon gebruiken, voor tasjes, kussentjes en natuurlijk jurkjes. Mijn ouders geven met Kerst altijd een mooi cadeau dat jaren mee zal gaan, en ze waren dan ook zo lief om mij een naaimachine te sponsoren. En niet zo maar één.. Nog altijd enigszins overrompeld heb ik een hele mooie Pfaff gekregen die ik in mijn stoutste dromen niet verwacht had te krijgen. En vanaf toen is het snel gegaan.. Eerst les krijgen bij mam en daarna zelf aan de slag. Al behoorlijk wat fouten verder, maar ook al hele mooie projectjes afgerond!

In mijn zoektocht naar de mooie stofjes merkte ik dat er weinig te vinden was voor volwassenen en modernere printjes. Zou ik het durven? Zou ik alles omgooien en me echt volledig in het naaien/stofjes/bloggen gooien? Na een citytrip met vriendlief waar we alles tegen elkaar hebben afgewogen was de uitbreiding van Studio Elf een feit. Twee weken zijn we nu open voor stofverkoop, en wat is het ontzettend leuk om te doen! Nogmaals dank voor alle lieve woorden van iedereen, zo fijn om te horen dat je goed bezig bent.

En dan hoort het volgen van blogs en afstruinen van Facebook voor inspiratie opeens tot je werkzaamheden, dat is niet vervelend! Zo zag ik vaak de Louisa-jurk van Compagnie-M voorbij komen. Na zo veel mooie versies gezien te hebben, maakte het me niet eens uit dat ik geen kinderen heb. Ook ik wilde een Louisa-jurk maken. Dan werd het nichtje maar verwend met een nieuw jurkje. En dan komt het leukste van je eigen stoffen-webshop hebben: zo veel mooie stoffen om uit te kiezen!

Dit maal gekozen voor een vrolijk stofje van Free Spirit (Chocolate Lollipop)

Lousia-jurk

Afgewerkt met fel roze paspel

Louisa-jurk paspel

En volledig gevoerd

Louisa-jurk gevoerd

Ik had geen blinde rits van deze lengte, maar vind een gewone rits ook niet storend

Achterkant Louisa-jurk

Het patroon was hartstikke duidelijk en helder uitgelegd. Dus zelfs voor zo’n beginneling als ik was het goed te doen en is er weer een nieuw project af waar ik trots op ben. Het volgende Compagnie-M patroon ligt dan ook al te wachten: de Mara-blouse.

Patroon: Louisa-jurk (Compagnie-M)
Stof: Chocolate Lollipop (Free Spirit)
Paspel: Cyclaam/fel roze 

Reacties kun je hier achterlaten!

 
 

Leave a Reply

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze webwinkel te faciliteren. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.
Ik accepteer dit
x
No Notify!