Nieuwe start

2017 is al weer bijna een maand onderweg maar toch nog even terugblikken naar 2016. Want wat een jaar is het geweest! Helaas zonder berichtjes op de blog, maar daar komt verandering in. Laat ik beginnen met je even bij te praten..¬†We zijn gestopt met het verkopen van de stoffen. Ondanks de ontzettend leuke reacties en lieve berichtjes, die we ook nog steeds missen.. Daarvoor in de plaats zijn we nu aan de slag gegaan met de populaire hairpins. We hebben een heuse poedercoat-installatie gebouwd en de productie loopt op volle toeren ūüôā

  Hairpins gepoedercoat

Ook is er privé ook van alles veranderd. Zo heeft Ralph een nieuwe studie opgepakt, naast zijn fulltime baan. Ik ben ook gestart met een opleiding vanuit mijn werk en sinds eind november gestart met de vervolgcursus hiervan. In de tussentijd ben ik druk geweest met een personal-trainertraject wat ervoor gezorgd heeft dat ik, tot nu toe, 26 kg ben afgevallen! Het was dus een drukke maar erg positieve en inspirerende tijd.
facebook-afvallenEn omdat het ons niet druk genoeg kan zijn, vonden we dit de perfecte timing om afscheid te nemen van ons fijne appartement en op zoek te gaan naar een volwassen droomhuis. Een bevriende collega van Ralph heeft ons geholpen met het maken van de foto’s van het appartement. Dat dit binnen 4 dagen verkocht zou zijn, stond niet in de planning, alhoewel we natuurlijk ook wel¬†heel trots op ons huisje zijn en het ontzettend fijn vinden dat andere mensen hier ook van gaan genieten.

appartement  woonkamer slpk  balkon

Maar dat betekende wel dat we heel snel een nieuw huis moesten vinden!  En dat hebben we gevonden! Gelijk bij het bezichtigen wisten we al dat dit ons droomhuis is. Het huis is gebouwd in 1922 en heeft gelukkig nog enkele originele kenmerken die het veel sfeer geven! Helaas zullen we wel ons geliefde Maastricht moeten gaan verlaten.. Maar het huis maakt veel goed!

Nieuw huis 1922

Wat kun je verwachten van onze blog de komende tijd? We delen graag onze inspiratie-zoektocht met jullie! We nemen je dan ook mee bij onze tripjes naar woonbeurzen, meubelboulevards, rommelmarkten en veilingen. Leuke DIY-projecten zal Ralph voor zijn rekening nemen. Tips en trucs voor verhuizingen makkelijker te maken en alles wat er verder bij komt kijken. Wij hebben er in ieder geval al hartstikke veel zin in en horen graag of je nog specifieke berichten wil lezen? Maar we zijn ook benieuwd naar jouw gouden verhuis/verbouwingstip!

 
 

Groen gras

Bij de buren is het gras altijd groener! Het is dat, of toegeven dat ik een stof-addict bent. Want toen ik afgelopen maand voor mijn verjaardag een cadeautje mocht uitzoeken van mijn vriend kon ik alleen maar stofjes bedenken die ik graag wilde. En ondanks dat ik een eigen stof-webshop heb met zoveel stofjes die ik fantastisch vind zijn degene die we niet in de collectie hebben altijd verleidelijker om voor mezelf te gebruiken. Vaak los ik het op door ze toe te voegen aan onze voorraad, maar soms kan ik het niet laten om bij andere winkels in te slaan. Voor mijn verjaardag was de keuze snel gemaakt en kreeg ik van vriendlief een geweldig Petit Pan- pakketje: stof, biaisband en vrolijke knoopjes. Toen de Knipmode van april binnen kwam wist ik meteen dat ik de wikkeljurk wilde maken, en het dunne, soepele Petit Pan stofje zou er perfect voor zijn!

wikkeljurk knipmode Het was voor mij de eerste keer om een revers-kraag te maken. Opzich niet heel moeilijk maar doordat de Knip geen plaatjes gebruikt en je het met alleen tekst moet doen, heb ik regelmatig internet geraadpleegd. Ik ben helemaal tevreden over het resultaat! Een heerlijk luchtig zomerjurkje die zeker¬†mee gaat op vakantie ūüôā

wikkeljurk knipmode wikkeljurk knipmode wikkeljurk knipmode

Patroon: wikkeljurk Knipmode april 2015
Stof: Petit Pan, Petite Pivoine noir

Ben ik de enige die altijd ander stof wil dan je op voorraad hebt, of jullie dit ook?

 

 

 

 
 

Workshop

Het verwonderlijkste van naaien vind ik toch wel dat je begint met een lapje stof en eindigt met een jurkje! En dan in dit geval niet zo maar een jurkje, maar wel 16 verschillende versies van de Belladone in √©√©n weekend. Wat een tof workshop weekend was dat in Antwerpen. Met de goede zorgen van Evelyne die heerlijke broodjes en soep had gemaakt konden wij er tegen aan ūüôā

jurkjes worden mooi!

Natuurlijk moet wel ook hier elke naad open gestreken worden!strijken-workshopDe ritsen worden blind ingezet door de handige tips van Lieke:rits inzetten-workshop

Maar iedereen is vooral heel druk aan het werk!overzicht-workshop

Met als eindresultaat 16 totaal verschillende prachtige Belladones! Hier een aantal voorbeelden:

belladone-workshop-2

(meer foto’s en het blog bericht kun je hier lezen: http://www.nononsonsmoms.wordpress.com)

belladone-workshop

 

Wij hebben in ieder geval een super (inspirerend) weekend gehad en kijken ontzettend uit naar 11 april! Dan geven Lieke en ik de workshop in Genk. Er zijn nog slechts 2 plaatsen beschikbaar, als je er bij wil zijn dan schrijf je snel in!

 
 

Trots ventje!

Toen ik anderhalf jaar geleden begon met naaien heeft Ralph meegeholpen met het uitleggen van de naaimachine. Hij had al vaker carnavalspakjes gemaakt en snapte dat je je vinger niet onder de naald moest houden ed. Zijn technisch inzicht heeft me ook al heel vaak geholpen bij het begrijpen van de bouwtekening oftewel het patroon. Ondanks dat ik het nu alleen ook kan, vind ik het nog altijd veel gezelliger om samen te zitten. Maar na weer een avondje meehelpen aan mijn jurkje vond Ralph het genoeg en wilde hij zijn eigen kleren maken. Gelukkig ligt er hier een stapel La Maison Victor’s waar hij op zoek kon gaan naar een leuk mannen-patroon. Het tour-shirt werd het, maar dan wel met een boord aan de mouwen en onderzijde. Nadat we vorige week nieuwe sweater stoffen hadden gehaald was ook de stofkeuze snel bepaald. De hele trui is met de lockmachine in elkaar gezet en Ralph is (terecht) ontzettend trots op zijn eerste zelfgemaakte kledingstuk!

Dat betekende wel dat er ook een blogbericht inclusief foto’s moest komen. ‘Ja, maar dan wil ik wel ook zo’n mooie foto’s als bij jou’. Dus wederom de slaapkamer verbouwd en camera tevoorschijn getoverd.

tour-shirt‘Maar waar moet ik dan mijn handen laten’

tour-shirt‘Dan ga ik net zo staan als die modellen in de V&D boekjes’

tourshirtStof: Sweater geometrische driehoek
Patroon: Tour-shirt (La Maison Victor)

ps. Mannen zijn net als wij ūüôā

 
 

Renfrew top

Sewaholic maakt patronen speciaal ontworpen voor peer-vormige modellen. Dat klinkt voor mij ideaal, dus toen ik patronen toe wilde voegen aan ons assortiment hoefde ik niet lang na te denken. De cambie-dress staat inmiddels bovenaan mijn verlanglijstje om te maken, maar gezien ik nog een trui nodig had begon ik al met de Renfrew top.

renfrew5

Het heeft 3 verschillende neklijnen (rond, v-hals, en met een col), en 3 verschillende armlengtes (kort, driekwart en lange mouwen). Ik koos voor de optie met col en driekwart mouwen, versie C.

renfrew6

Het is een ontzettend makkelijk patroon en op één ochtend had ik de trui dan ook in elkaar zitten.  renfrew-shirtHet was niet mijn beste foto-gezichten-lijf dag. Ondanks de pogingen van fotograaf/vriendlief om me te laten lachen zijn er niet veel bruikbaar.renfrew shirt

Maar gelachen is er wel ūüôā

Het patroon ga ik zeker vaker gebruiken! De pasvorm is voor mijn figuur perfect, misschien de volgende keer alleen de armboorden iets innemen. Ben nu al combinaties aan het bedenken voor het te gebruiken als het bovenstuk van een jurkje, ik zou niet de eerste zijn!renfrew shirt

Stof: Stoffenspektakel
Patroon: Renfrew shirt

 
 

Belladone 2.0

Zoals gezegd leer je in naai-wereld de leukste mensen kennen en resulteert dit dan ook vaak in gezellige samenwerkingen en (nog belangrijker) in mooie projectjes! Zo ook de samenwerking met Lieke Knoops oftwel de leuke dame achter Bouquet of Buttons. Toen we haar benaderden voor een workshop en we een patroon gingen uitzoeken was het snel duidelijk dat dit de Belladone jurk moet worden. Lieke heeft deze namelijk al een aantal maal gemaakt en ik was gelijk verliefd op de mooie lijn en de ruguitsnijding. Tijdens de eerste ontmoeting heb ik dan ook een feestelijk exemplaar hiervan voor mezelf gemaakt.

belladone-kerst

Stof: Flower Fireworks van C.Pauli
Paspel: Metaalkleurig
(dank aan Seriously Hilary voor de foto!)

Ondanks de lieve reacties vond ik hem toch iets te strak zitten. Het Kerstdiner zal er vast een rol bij hebben gespeeld ūüėČ Maar dus ging ik snel voor een tweede exemplaar. Ditmaal gekozen voor een opvallender stofje waar ik stiekem al vanaf dat die binnen kwam mijn oog op had laten vallen. En zoals zo vaak was het stofje nog mooier verwerkt dan op de rol.

Belladone 2.0

Deze keer heb ik alleen paspel gebruikt bij de zakken gezien het stofje al druk genoeg is.

Belladone-paspel Voor Kerst had ik een blinde ritsvoetje gekregen wat ik gelijk uitgetest heb. Ondanks dat ik ook altijd tevreden was over het inzetten van een blinde rits met een gewoon ritsvoetje is die nu wel echt blinder dan blind!

belladone-blinde-ritsStof: Gentle Breeze Red, Art Gallery
Paspel: oker geel

Deze heb ik net iets ruimer gemaakt aan de taille waardoor die wat comfortabeler zit. Dus ideaal om mee te gaan bowlen (een actie-foto kan dan natuurlijk ook niet ontbreken ūüėČ )

belladone
Gezien Lieke en ik nog lang niet uit ge-belladoned zijn hebben we weer een nieuwe workshop gepland. Namelijk 14 maart in Antwerpen. Je kan je er nog voor inschrijven of voor meer informatie even een mailtje sturen.

 
 

Ideale cadeautjes

Mijn allereerste zelfstandige naaiproject was de Juliette vanuit het boek Mijn Tas. Een heerlijk, makkelijk patroon met een ideaal formaat voor het vullen van cadeautjes! Dit jaar heb ik er weer behoorlijk wat gemaakt en bij elke nieuwe kleurcombinatie twijfel ik weer of ik het tasje wel weg wil geven ūüėČ

Juliette- Mijn tasHeerlijk om ze zo allemaal samen te zien! Denk dat dit een vast cadeau-patroon gaat worden. Alleen even goed bijhouden wie er al gekregen hebben ūüėČ

IMG_2498IMG_2500Buitenstof: Ripples Sea, Art Gallery
Binnenstof: Autumn Woods, Moda
En afgewerkt met paspel, natuurlijk!

IMG_2490

Buitenstof: September Blue,¬†Dashwood Studio’s
Binnenstof: Petite Streets, Dashwood Studio’s
Afgewerkt met goudkleurige paspel

IMG_2485IMG_2484Buitenstof: Metamorphosis, Art Gallery
Binnenstof: Teensy Weensy Lotus, Art Gallery
Afgewerkt met mintkleurige paspel

Bijna alle gebruikte stoffen zijn momenteel ook in de sale!

 
 

Voornemens en terugblik

Meer genieten, met hopelijk wat minder kilo’s, in meer zelfgemaakte kleding waar we dus ook meer tijd voor maken. Dit is een gedeelte van wat ik hoop dat 2015 me gaat brengen.¬†Maar eerst nog 1 keer terug wat¬†2014 ons gebracht heeft en wie we daarvoor mogen bedanken, willekeurige volgorde uiteraard..

1. Een nieuw logo ontworpen door The Marketing Company waar we heel blij meebanner zijn! Maar ook voor het kritisch meedenken, sparren en introduceren zijn we Kim erg dankbaar.

Gemaakt door Compagnie M Stof: Benartex2. Samenwerking met de ‘groten der naaiwereld’
Als je opeens een berichtje ontvangt van Compagnie-M met de vraag om samen te werken dan gaan je wangetjes daar wel even van gloeien. Ontzettend leuk om dan ook een fotoreeks te ontvangen met allemaal mooie verwerkte Studio Elf stofjes.

Gemaakt door Marte -Compagnie M. Stofje van Art Gallery

Oobelladone-lieke2k de samenwerking met Bouquet of Buttons was erg plezierig! Het heeft geresulteerd in een zeer mooie Belladone jurk, handige tips uitwisseling en hopelijk nog veel meer workshops voor 2015!

 

 
3. Van de Kaart: de plek waar het allemaal begon ūüôā Dit geweldige restaurant-caf√© aan het Onze Lievevrouwe-pleinvan de kaarthad een make-over nodig en Ralph en ik mochten meedenken. Dit resulteerde in steeds meer projectjes die we mochten bedenken en uitvoeren waardoor we toch echt de laatste push kregen om officieel te starten met Studio Elf.

4. Na 5 minuten op de stoep te overleggen of we wel of niet een kaartje colorfoolzouden afgeven aan de meneer achter de balie, want wat een mooie winkel was het met precies de producten die wij ook zouden kiezen.Maar zouden wij wel goed genoeg zijn om daar tussen te staan.. en nog een paar van dat soort overwegingen. Toch besloten we opnieuw binnen te lopen bij Colorfool in Mechelen. En geluk dat we dat gedaan hebben! De meneer achter de balie bleek de erg vriendelijke Boud te zijn die graag nieuwe ondernemers leerde kennen. Paar weken later werden dan ook de eerste krukken afgeleverd en nog altijd zijn onze krukken onderdeel van de collectie in deze leuke interieur/accessoireswinkel!

Na het eerste verkooppunt moest er natuurlijk ook eentje in Maastricht komen. Maar gezien ook wij nogal kritisch zijnvintage deluxe en graag een fijne samenwerking willen met de verkopers duurde het even voordat we een geschikte winkel tegen kwamen. Tot dat opeens mijn hele Facebook begon te praten over die nieuwe hippe winkel Vintage Deluxe. Na een inspirerend en warm gesprek konden we meteen aan de slag voor deze winkel in de binnenstad van Maastricht. Wat de bedoeling was dat dit een pop-up winkel zou zijn tot januari is geresulteerd tot een permanente winkel. Dit alles is de verdienste van Joyce en Hubert! Dus ook komende maanden kunnen jullie hier veel (cementen) producten van Studio Elf tegen komen.

minimarket5.Het leukste van een webshop zijn de reacties van klanten. Zowel de complimenten als degene die meedenken en kritische vragen stellen. We vinden het dan ook erg leuk om met onze producten op markten te staan. Niet iedere markt is een even groot succes en sommige zijn zelfs nog wat erger. Maar gelukkig dat we ook vorig jaar de Minimarket hebben leren kennen. Dit hippe marktconcept in de Brandweerkantine in Maastricht geeft¬†allemaal jonge ontwerpers een podium om zich te presenteren. Naast het contact met de klanten is ook het contact met de mede-standhouders erg inspirerend. Binnenkort kun je dan ook onze cadeaukaarten ontworpen door Brit Venbrunx bewonderen. Heerlijk die kruisbestuiving ūüėČ

6. Liefste liefje ter wereld!
Het is al een zoete speech met alle bedankjes en het gaat nu nog wat zoeter worden. Want wat wil ik mijn lief bedanken voor al het werk dat hij besteedt aan Studio Elf! Voor degene die hem namelijk niet kennen, hij heeft een baan met onmogelijke werktijden (wekker gaat elke dag om 4 uur). Voor velen zou dit betekenen dat de middag ingevuld wordt met bijslapen, maar niet voor Ralph. Hij gaat dan nog aan de slag met Studio Elf en zorgt ervoor dat alle nieuwe ide√ęen uitgewerkt worden en de website altijd werkt! Dat zijn slaap er dan bij inschiet is helaas vaak de consequentie. Daarom een ontzettend dikke dankje en laten we van 2015 het slaap-inhaal-jaar maken!

7. Maar degene die ons het meest geholpen hebben afgelopen jaar zijn de ontzettend lieve mensen die ons vertrouwen en bestellingen plaatsen. Als je daarna ook nog eens een berichtje ontvangt, dan doet dat zo veel! Iedere keer als ik even wat minder in mijn vel zit of gewoonweg chagrijnig ben hoef ik maar naar de lieve berichten op onze Facebook-pagina te kijken en ik word meteen vrolijk ūüôā

Voor 2015 hebben we veel nieuwe plannen en te beginnen met het bijhouden van de blog. Nieuw gaat hierin zijn dat je iedere maand een DIY-project van Ralph kan verwachten. En hopelijk in de tussentijd heel erg veel naaiprojectjes! Het mag niet meer, maar toch wensen wij iedereen een ontzettend goed 2015. Geniet ervan!

 
 

Trots op Louisa

9 maanden geleden kon ik nog geen broek omzomen, knoop aanzetten of rechte lijn stikken. Ondanks dat mijn moeder altijd aan het naaien was, had ik er niet veel mee (nog aardig gezegd, want als eigenwijs kindje wilde ik echt geen zelfgemaakte kleren aan). Tot vorig jaar dus, toen bedacht ik me dat het toch wel leuk kon zijn. Zeker gezien alle mooie stofjes die ik dan kon gebruiken, voor tasjes, kussentjes en natuurlijk jurkjes. Mijn ouders geven met Kerst altijd een mooi cadeau dat jaren mee zal gaan, en ze waren dan ook zo lief om mij een naaimachine te sponsoren. En niet zo maar één.. Nog altijd enigszins overrompeld heb ik een hele mooie Pfaff gekregen die ik in mijn stoutste dromen niet verwacht had te krijgen. En vanaf toen is het snel gegaan.. Eerst les krijgen bij mam en daarna zelf aan de slag. Al behoorlijk wat fouten verder, maar ook al hele mooie projectjes afgerond!

In mijn zoektocht naar de mooie stofjes merkte ik dat er weinig te vinden was voor volwassenen en modernere printjes. Zou ik het durven? Zou ik alles omgooien en me echt volledig in het naaien/stofjes/bloggen gooien? Na een citytrip met vriendlief waar we alles tegen elkaar hebben afgewogen was de uitbreiding van Studio Elf een feit. Twee weken zijn we nu open voor stofverkoop, en wat is het ontzettend leuk om te doen! Nogmaals dank voor alle lieve woorden van iedereen, zo fijn om te horen dat je goed bezig bent.

En dan hoort het volgen van blogs en afstruinen van Facebook voor inspiratie opeens tot je werkzaamheden, dat is niet vervelend! Zo zag ik vaak de Louisa-jurk van Compagnie-M voorbij komen. Na zo veel mooie versies gezien te hebben, maakte het me niet eens uit dat ik geen kinderen heb. Ook ik wilde een Louisa-jurk maken. Dan werd het nichtje maar verwend met een nieuw jurkje. En dan komt het leukste van je eigen stoffen-webshop hebben: zo veel mooie stoffen om uit te kiezen!

Dit maal gekozen voor een vrolijk stofje van Free Spirit (Chocolate Lollipop)

Lousia-jurk

Afgewerkt met fel roze paspel

Louisa-jurk paspel

En volledig gevoerd

Louisa-jurk gevoerd

Ik had geen blinde rits van deze lengte, maar vind een gewone rits ook niet storend

Achterkant Louisa-jurk

Het patroon was hartstikke duidelijk en helder uitgelegd. Dus zelfs voor zo’n beginneling als ik was het goed te doen en is er weer een nieuw project af waar ik trots op ben. Het volgende Compagnie-M patroon ligt dan ook al te wachten: de Mara-blouse.

Patroon: Louisa-jurk (Compagnie-M)
Stof: Chocolate Lollipop (Free Spirit)
Paspel: Cyclaam/fel roze 

Reacties kun je hier achterlaten!

 
 

Tutorial: strikje

Strikje

Mijn verzameling van te kleine lapjes die ik niet weg wil gooien is serieuze vormen aan het aannemen. Bij elk project heb ik wel een paar lapjes over waarvan ik denk dat ze ooit nog wel te pas kunnen komen, maar die uiteindelijk vaak te klein zijn. Omdat ik het zonde vind om ze weg te gooien, ben ik er broches van gaan maken. De meeste van jullie zullen de Bloemenbroche van Mme ZsaZsa wel kennen, maar gezien ik een strikjes-fan ben, en dit nog een stapje simpeler en sneller klaar is, zwerven er nu overal strikjes door het huisje. Maakt het wel een stuk vrolijker ūüôā

We hebben nodig:
– 3 stukjes stof
– naaigaren
broche-speldje

Afmetingen strikje

Stap 1. Knip 3 stukjes. Twee voor het strikje zelf van 11 cm bij 6 cm. Ik zelf heb 0,5 cm naadwaarde aangehouden zodat het strikje zelf straks 10×5 cm wordt. Het lintje voor om het strikje te binden is een stukje van 4 cm bij 6 cm. (en de stof even strijken is natuurlijk altijd beter voor het eindresultaat, maar de strijkplank is bij ons even in gebruik als opbergplank).

Strikje

Stap 2. Plaatst de twee grote delen met de goede kant op elkaar en speld vast. Markeer waar de keeropening moet komen zodat je deze open laat.

 

 

 

Lintje strikjeLintje strikjeLintje strikjeStap 3. Vouw het lintje eerst dubbel. Vouw het dan open, en vouw beide zijkanten naar het midden. Speld beide zijkanten vast.

 

strikjeStrikje

Stap 4. Naai zowel het lintje als de strik. Laat bij de strik een keeropening open.

 

 

 

StrikjeStap 5. Vouw het lintje dubbel, met de goede kant op elkaar. Stik dit vast zodat je een lusje krijgt. Draai het lusje binnenstebuiten zodat de goede kant naar boven ligt.

 

 

 

StrikjeStap 6. Knip de hoekjes van het strikje en keer door de opening.

 

 

 

 

StrikjeStrikjeStap 7. Naai de keeropening dicht met een blinde hechtsteek. Het strikje en lintje zijn nu afgewerkt.

 

 

 

StrikjeStap 8. Schuif het lintje om het midden van het strikje totdat het mooi in het midden zit. Bevestig de strik aan de broche-speld. Let hierbij op dat je zowel door de stof van het lintje, als ook door het strikje naait zodat deze niet los kan komen.

 

 

Et voila! We hebben een strikje!

Strikje

Strikje
Zowel de stof als de speldjes zijn te verkregen in onze webshop. Mocht je gebruik maken van de tutorial, laat je het resultaat dan zien op onze Facebook-pagina? Succes!

 

 

Een reactie kun je hier achterlaten

 
 

1 2

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze webwinkel te faciliteren. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.
Ik accepteer dit
x
No Notify!